Goggia trijumfovala u Lake Louiseu, Muzaferija brža od svjetske prvakinje
FOTO: EPA

Utrka spusta

Goggia trijumfovala u Lake Louiseu, Muzaferija brža od svjetske prvakinje

H. Zilić

Italijanka Sofija Goggia potvrdila je sjajnu formu na startu nove sezone alpskog skijanja kada su pitanju brze discipline.

Goggia je i večeras slavila u Lake Louisu u utrci spusta u vremenu 1:48.42.

Iza Goggie završila je sjajna Breezy Johnson iz SAD-a u vremenu 1:49.26, a trećeplasirana je bila Švicarka Corine Suter koja je u cilju imala vrijeme 1:49.40.

U današnjoj utrci nastupila je i bh. skijašica Elvedina Muzaferija koja je zauzela 41. mjesto i tačno sekunda joj je nedostajala da se nađe među osvajačicama bodova. U cilju je Elvedina imala vrijeme 1:52.44.

Interesantno da je Muzaferija bila brža od Autsrijanke Nicole Schmidhofer svjetske prvakinje iz St. Moritza 2017. godine u Super G-u, a iza Elvedine su ostale i Greta Small, Roni Remme, Nadine Kapfer, Candance Crawford... skijašice, koje često osvajaju bodove u Svjetskom kupu.

Top Komentari

King_Kenny
...ja kontam po naslovu ona bila u top 3,a zavrsila 41...ostavi se skija zeno i hvataj se serpe i kutlace,nije to za tebe.
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije