Lara Gut slavila i treću utrku zaredom

Švicarka sjajna na početku sezone

Lara Gut slavila i treću utrku zaredom

Nevjerovatan početak sezone za 22-godišnju Švicarku Laru Gut. Tri utrke, tri pobjede. Nakon veleslalomske pobjede u Söldenu te jučerašnjeg slavlja u spustu, ostvarila je i treću ovosezonsku pobjedu. Danas je bila najbolja u Super G-ju koji je vožen na stazi Beaver Creeku.

Gut je ovaj put iza sebe ostavila Annu Fenninger sa 92 stotinke zaostatka dok je treća završila Nicole Hosp sa sekundom i 11 stotinki sporijim vremenom. Hosp se dokopala postolja nakon što je Elisabeth Goergl diskvalifikovana. Lara Gut je u gornjem dijelu staze napravila jednu grešku, međutim u nastavku je vozila sigurno što pokazuju i vremena ostalih skijašica.

Ovo je šesta pobjeda u karijeri za švicarsku skijašicu, četvrta u Super G-ju, nakon koje sa 300 bodova postaje najozbiljniji kandidat za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu. odličan rezultat napravila je danas i mlada Slovenka Ilka Štuhec, koja je svojom odličnom vožnjom na stazi ‘Raptor’ stigla do četvrtog mjesta sa sekundom i 25 stotinki zaostatka. Do sada je Štuhec imala dva šesta mjesta iz Lake Louisea i sa Svjetskog prvenstva u Schladmingu.

Rezultati:
1. Lara Gut (Švi) 1:18.42
2. Anna Fenninger (Aut)+0.92
3. Nicole Hosp (Aut) +1.11
4. Ilka Štuhec (Slo) +1.25
5. Nadia Fanchini (Ita) +1.28
6. Dominique Gisin (Švi) + 1.51
7. Sofia Goggia (Ita) +1.54
8. Maria Hoefl-Riesch (Nje) +1.65
9. Fabienne Suter (Švi) +1.69
10. Tessa Worley (Fra) + 1.77
10. Lotte Smiseth Sejersted (Nor) +1.77

Ukupni poredak:
1. Lara Gut (Švi) 300
2. Anna Fenninger (Aut) 175
3. Maria Hoefl-Riesch (Nje) 148
4. Mikaela Shiffrin (USA) 140
5. Tina Weirather (Lih) 125

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.