Lindsey Vonn očarala izgledom na dodjeli nagrada, a onda se 'slomila' na bini
Lidnsey Vonn se penzionisala, a večeras je dobila nagradu

Amerikanka se rasplakala

Lindsey Vonn očarala izgledom na dodjeli nagrada, a onda se 'slomila' na bini

E. Škorić

Američka skijašica Lindsey Vonn dobila je nagradu "Duh sporta" Sportske akademije "Laureus".

Ona je na svečanoj ceremoniji dodjele priznanja u Monaku za najbolje sportiste i ekipe za 2018. godinu dobila nagradu koja se dodjeljuje sportistima koji odlaze u penziju i koji su prethodno ostavili veliki trag u sportu.

Kada je prozvana da izađe na binu, Vonn dobila jak aplauz, a onda je zaplakala od silnih emocija.

"Hvala svima, nedostajat ćete mi", kazala je Amerikanka.

Najuspješnija je skijašica u historiji Svjetskog kupa, a odličja je osvajala na šest planetarnih šampionata, zbog čega je rekorderka.

Također, treba naglasiti da je izgledala prelijepo u svečanoj haljini i nije slučajno godinama smatrana najljepšom sportašicom.

Lindsey Vonn najavila završetak karijere: Donijela sam najtežu odluku u životu

Posljednjih nekoliko godina dosta se mučila sa povredama, a sada je rekla da je to ostavilo veliki trag na njenom tijelu i da više jednostavno ne može izdržati.

"Posljednje dvije sedmice su za mene bila prepune emocija, ali donijela sam najtežu odluku u životu i prihvatila da se više ne mogu baviti skijaškim utrkama", napisala je na svom Instagram profilu Lindsey Vonn.

Amerikanka je ostvarila ukupno 82 pobjede u svjetskom kupu, pobjeđivala je u svim disciplinama te dokazala zašto je najbolja skijašica svih vremena. Osvojila je 20 kristalnih globusa, tri olimpijske medalje i sedam medalja sa svjetskih prvenstava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi