Vonn nakon trke: Nikad nisam bila tako nervozna

Američka skijašica se oprostila

Vonn nakon trke: Nikad nisam bila tako nervozna

Legendarna američka skijašica Lindsey Vonn danas je odvezla posljednju trku u karijeri.

Ona je u okviru Svjetskog prvenstva osvojila bronzanu medalju u spustu, a nakon trke je rekla da nikada nije bila nervoznija.

"Sve sam stavila na crtu. Ovo je ono što sam htjela da uradim. Moram priznati da sam bila jako nervozna, kao nikada do sada. Toliko sam željela da se sve završi na pravi način. Željela sam proći kroz cilj i čuti uzvike iz publike".

"Imala sam problema da iskontrolišem osjećaje. Zadovoljna sam što sam uspjela da završim trku i što se nisam ponovo srušila", rekla je Vonn.

Inače, ona je u karijeri ostvarila 82 pobjede u Svjetskom kupu, ima četiri velika Kristalna globusa i 16 malih. Osvojila je olimpijsko zlato u spustu i dvije zlatne medalje na svjetskim prvenstvima. Na Olimpijskim igrama je osvojila još dvije medalje, a na Svjetskim prvenstvima se još pet puta našla na podijumu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi