Lindsey Vonn se vraća skijanju iduće sedmice

Nakon odmora zbog zdravstvenih problema

Lindsey Vonn se vraća skijanju iduće sedmice

A. Haznadarević

Aktuelna osvajačica Svjetskog kupa Amerikanka Lindsey Vonn, vratit će se skijanju već iduće sedmice u austrijskom St. Antonu gdje se 12. i 13. januara voze spust i superveleslalom. 

Američka skijašica koja je u karijeri ostvarila 57 pobjeda u Svjetskom kupu uzela je predah 16. decembra prošle godine nakon veleslaloma u Courchevelu, a do sada je već propustila pet utrka.

 

Lindsey Vonn se na predah odlučila kako bi vratila izgubljenu snagu zbog problema sa stomačnom virozom, međutim dio američkih medija navodi kako možda ponovo ima problema s depresijom. Vonn je nedavno u razgovoru za časopis People priznala kako je nekoliko godina bolovala od depresije i još uvijek uzima antidepresive. 

 

Sa 57 pobjeda u Svjetskom kupu, Vonn se približava rekordu od 62 pobjede u ženskom skijanju koju drži Austrijanka Annemarie Moser-Pröll. Ove sezone nalazi se na šestom mjestu ukupnog poretka Svjetskog kupa sa 725 bodova manje od vodeće Slovenke Tine Maze. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.