Lindsey Vonn zbog povrede završila sezonu

Težak udarac za američku skijašicu

Lindsey Vonn zbog povrede završila sezonu

Endin Čaušević

Američka skijašica Lindsey Vonn završila je sezonu zbog povrede koljena.

Naime, Vonn je na utrci proteklog vikenda u Andori imala stravičan pad u kojem je došlo do preloma kosti u koljenu i američka skijašica je primorana da završi sezonu.

"Ovo je bila teška odluka za mene da završim sezonu, možda jedna od najtežih koju sam imala u karijeri jer vodim u Svjetskom kupu", poručila je Vonn na svom Facebook profilu.

Iako je imala želju da nastavi sezonu nakon pregleda utvrđeno je da je fraktura kosti u ljevom koljenu ozbiljnija nego što se činilo u prvi mah. Vonn je odlučila završiti sezonu jer bi nastavkom samo ugrozila svoju karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi