Nakon devet godina Shiffrin će propustiti start Svjetskog kupa

Zbog povrede leđa

Nakon devet godina Shiffrin će propustiti start Svjetskog kupa

E. Škorić

Američka skijašica Mikaela Shiffrin propušta uvodni vikend Svjetskog kupa u austrijskom Soldenu.

Shiffrin zbog povrede leđa ne može da se takmiči u Austriji narednog vikenda i to će biti prvi put od 2011. godine da propusti početak ovog takmičenja.

„Pošto sam povrijedila leđa na skijanju prethodne sedmice, savjetovali su mi da presjedim takmičenje u Soldenu kako bih mogla da se oporavim i trkam se do kraja sezone. Prethodnih osam godina sam počinjala sezonu na tom mjestu, zaista me frustrira što sada neću nastupiti. Srećom, povreda će proći i ja ću se vratiti na stazu veoma brzo“, kazala je dvostruka olimpijska i trostruka svjetska prvakinja.

Ona je posljednji put bila na stazi 26. januara, a zbog smrti svog oca propustila je ostatak sezone 2019/20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi