Nevjerovatna priča: Nikom nije jasno zašto je uopšte i došla na Igre?

Nevjerovatna priča: Nikom nije jasno zašto je uopšte i došla na Igre?

Edmir Škorić

Amerikanka Elizabeth Swaney nije ništa ponudila tokom nastupa u Pjongčangu na Zimskim olimpijskim igrama.

Skijašica je učestvovala u fristajl skijanju i završila je na posljednjem mjestu, a da pritom nije uradila nijedan trik.

Kako bi ispunila normu za Igre ona je morala da ima određeni broj takmičenja na kojima je završila u prvih 30 na Svjetskom kupu, pa je tako na 13 takmičenja završavala među 30, ali je birala događaje upravo gdje bi bilo - 30 takmičara.

Uspjela je da ispuni želju i da nastupa na Zimskim olimpijskim igrama, no doslovno se samo spustila niz stazu bez da je išta pokazala publici i organizatorima, a njenom vožnjom su na kraju svi bili zbunjeni. Inače ona je Amerikanka koja je nastupala pod mađarskom zastavom. Zašto? U Mađarskoj je bila manja i lakša konkurencija da dođe do cilja.

"Želim pokazati svima da je skijanje slobodnim stilom moguće i da nikada nije kasno ući u ovaj sport. Nadam se da ću pomoći drugima da ostvare svoj san i nadahnuti ih", rekla je ponosna Amerikanka koja nastupa pod mađarskom zastavom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi