NHL pronašao rješenje za nastavak sezone

Svi mečevi na istom mjestu

NHL pronašao rješenje za nastavak sezone

A. Čaušević
Teme:

Uslijed pandemije koronavirusa takmičenje u NHL-u je stopirano kao i sve sportske aktivnosti u SAD-u.

Organizatori najjače hokejaške lige na svijetu traže rješenje za nastavak sezone, a jedna od solucija mi mogla biti slična onoj kao u MLB-u.

Sezona u bejzbolu će prema svemu sudeći biti nastavljena sredinom maja. Svi preostali mečevi bi trebali biti odigrani u istoj saveznoj državi.

Isti recept namjerava primjeniti NHL. S tim da se već uveliko špekuliše o mjestu odigravanja susreta. Mečevi bi se trebali igrati u savezonj državi Sjeverna Dakota koja nema niti jedan tim u prvenstvu.

Razmatra se opcija da se regularni dio prvenstva odmah završi te da se igraju samo četiri runde play-offa. Kao moguća dvorana za odigravanje utakmica spominje se Ralph Engelstad Arena kapaciteta 11.643 sjedeća mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi