Noel najbolji u Chamonixu

Deveti slalom sezone pripao Francuzu

Noel najbolji u Chamonixu

Admin Čaušević

Francuski skijaš Clement Noel je osvojio prvo mjesto u trci slalama voženog u Chamonixu. 

Noel je u devetom ovosezonskom slalomu slavio ispred Norvežanina Timona Haugena koji je zaostao 21 stotinku nakon druge vožnje. Podijum je kompletirao Austrijanac Adrian Pertl.

Vodeći nakon prve vožnje Daniel Yule je odustao, baš kao i Stefano Gross i Alexis Pinturault koji su bili treći, odnosno četvrti poslije prve vožnje.

Noel je tako na najbolji mogući način iskoristio greške svojih konkurenata stigavši do treće pobjede u sezoni, odnosno pete u karijeri.

Henik Kristoffersen je i dalje vodeći u poretku slalmoaša sa 552 boda, dok današnji pobjednik Noel kasni ukupno dva boda. Norvežanin je vodeći i u generalnom poretku s 877 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi