Clement Noel u Wengenu stigao do prve pobjede u karijeri
Francuski skijaš je odlično ušao u 2019. godinu, te je nakon drugog mjesta u Adelbodenu, sada stigao i do prve pobjede u karijeri (Foto: EPA)

Mladi Francuz najbolji u slalomu

Clement Noel u Wengenu stigao do prve pobjede u karijeri

M. Šljivak

Francuski skijaš Clement Noel (21) pobjednik je slaloma koji se danas vozio u švicarskom Wengenu.

Do prvog trijumfa u karijeri 21-godišnji Francuz je stigao zahvaljujući odličnoj prvoj vožnji u kojoj je potpuno potopio konkurenciju i jedini je vozio prvu trku ispod 54 sekunde (53.80).

Iako je u drugoj vožnji bio tek šesti, ukupnih 1:45.40 bilo je dovoljno za pobjedu u ovoj trci ispred dvojice Austrijanaca Manuela Fellera (+0.08) i Marcela Hirschera (+0.10).

Hirscher je međutim još uvijek nedodirljiv u ukupnom poretku slaloma. Ima 496 bodova, a iza su Daniel Yule (323) i Henrik Kristoffersen (319).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa također dominira Hirscher koji je skupio 1036 bodova, a iza njega je Henrik Kristoffersen sa 621 bodom.

Top Komentari

Prazina
I opet dva Hrvata osvojiše dosta bodova...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti