Nova zvijezda u najavi: Clement Noel ponovo pobijedio Hirschera
Još jednu čudesnu vožnju odradio je talentovani francuski skijaš i ostvario je novu pobjedu (Foto: EPA)

Drugi uzastopni trijumf za Francuza

Nova zvijezda u najavi: Clement Noel ponovo pobijedio Hirschera

M. Šljivak

Francuz Clement Noel pobjednik je slaloma koji se danas vozio u austrijskom Kitzbuehelu.

Mladi 21-godišnji skijaš je danas ponovo pobijedio Marcela Hirschera i to na njegovom terenu, a pobjedu je ostvario ukupnim vremenom 1:45.53.

Hirscher je za francuskim skijašem kasnio 29 stotinki. Nije mu pomogla ni odlična druga vožnja, a na pobjedničkom postolju se našao još jedan Francuz Alexis Pinturault koji je kasnio 39 stotinki za Noelom.

Noelu je ovo druga pobjeda u karijeri. Prvu je ostvario u Wengenu prije sedam dana i očigledno da smo dobili novu slalomašku zvijezdu koja je rame uz rame sa čudesnim Hircherom.

Hirscher je zadržao vodeću poziciju u slalomu sa 576 bodova, Noel je skočio na drugo mjesto i osvojio je 401 bod.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Hirscher je današnjim drugim mjestom stigao do brojke od 1116 bodova, a slijedi Henrik Kristoffersen sa 671 i Pinturault sa 620.

Top Komentari

Prazina
21. Kolega(Hrv)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi