Vratio se Noriaki Kasai: Pogledajte let čovjeka koji uskoro slavi 51. rođendan

Nevjerovatni Japanac

Vratio se Noriaki Kasai: Pogledajte let čovjeka koji uskoro slavi 51. rođendan

H. Zilić

Historijski dan je bio u svijetu sporta. Vratio se legendarni Noriaki Kasai (50) na zaletišta. Ono što se pisalo proteklih dana dobilo je rano jutros potvrdu.

Kasai je u domaćem Sapporu nastupio u kvalifikacijama, ali nažalost zauzeo je 51. mjesto i nije plasirao u finalnu seriju među 50 najboljih takmičara.

Priliku za popravni Kasai će imati već ovaj vikend kada su u Sapporu na olimpijskoj skakaonici nastavlja Svjetski kup u skijaškim skokovima.

Iako nije ušao u glavno takmičenje, 50-godišnji Japanac je bio prva priča dana.

Na neki način Kasai je oduezo slavu kolegi iz reprezentacije Ryoyu Kobayashiju.

Kobayashi je napokon ove sezone stigao do pobjede.

Oglasi

Nakon dva skoka slavio je ispred Kubackog i Graneruda, sa dva sjajna skoka od 135 i 130 metara.

U Sapporu je ovaj vikend na rasporedu trostruki program, obzirom da nas u subotu i nedjelju očekuje po još jedno individualno takmičenje.

Kasai je nastupio u nacionalnoj grupi gdje Japan kao domaćin ima priliku da prijavi još pet takmičara.

Vidjet ćemo nakon Sappora da li će Kasai i do kraja sezone biti dio japanskog tima među šest u "A" timu. U junu slavio svoj 51. rođendan.

U poretku Svjetskog kupa u skijaškim skokovima prava je gužva na vrhu.

Lider je Poljak Dawid Kubacki sa 1090 bodova, NOrvežanin Halvor Egner Granerud ima 956, a Slovenac Anže Lanišek 912 bodova, tako da nas do kraja sezoen očekuje velika borba za pobjednika Svjetskog kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi