Ima 50 godina i odlučio da se vrati na veliku scenu: Let neuništivog Japanca šokirao svijet!

Ne može bez ski skokova

Ima 50 godina i odlučio da se vrati na veliku scenu: Let neuništivog Japanca šokirao svijet!

E. Čaušević

Nova sezona ski skokova počinje narednog mjeseca, a čini se da se sprema veliko iznenađenje i povratak jednog od najlegendarnijih ski skakača u historiji.

Ski skokovi su jedan od najopasnijih sportova današnjice, a hrabrost koju imaju ti momci da skaču sa takvih visina i lete kroz zrak je zaista nešto što je za svaku pohvalu.

Pred početak nove sezone ski skokova u centru pažnje našao se legendarni Noriaki Kasai koji je otkrio da se planira vratiti na veliku scenu iako je nedavno proslavio svoj 50. rođendan.

Japanac je zaštitni znak ovog sporta i čovjek koji se takmičio čak 30 godina u ovom sportu što prije toga niko nije uspio da uradi.

On se zvanično povukao prije dvije godine kada je napunio 48 godina, ali sada je priznao da mu taj sport itekako fali i da će pokušati da se nakon kratke pauze ponovo vrati na najveću scenu.

Također, on je cijelo ljeto proveo pripremajući se za novu sezonu i učestvovao je na pojedinim takmičenjima u Japanu gdje je oduševio sve svojim nevjerovatnim izdanjima.

Oglasi

Iako je već u šestoj deceniji života pokazao je da je u nevjerovatnoj formi, a na jednom takmičenju uspio je izvesti nevjerovatan skok koji je tog dana bio najduži, ali je zbog nešto lošijeg doskoka ostao bez nekoliko bodova i na kraju je bio trećeplasirani.

Međutim, niko nije mogao da vjeruje da čovjek koji ima 50 godina skače u takvoj formi i da je uspio zasjeniti mnoge mlađe skakače koji se smatraju kao budućnost ovog sporta u Japanu.

Kasai je priznao da želi da se vrati i da se cijelo ljeto pripremao za to. Pokušat će izboriti mjesto u ekipi Japana, a cilj mu je da se pojavi na onim najpoznatiji skakaonicama uključujući i Novogodišnju turneju.

Neće skakati odmah na početku sezone, te je otkrio da će se vjerovatno vratiti početkom 2023. godine jer želi da još bolje spremi svoju formu za neočekivan povratak.

Top Komentari

C.Banks
Iza Funakija najljepši stil ima. Ali zbog godinaje legenda ovog sporta. Nažalost nikad nije osvojio ni novogodišnju turneju ni svjetski kup
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti