Kobayashi i Eisenbichler ponudili spektakl u Garmischu
FOTO: EPA

Novogodišnja turneja - druga skakaonica

Kobayashi i Eisenbichler ponudili spektakl u Garmischu

H. Zilić

Prema tradiciji prvog dana Nove godine gledali smo drugu skakaonicu u okviru Novogodišnje turneje.

Najbolji skijaši skakači takmičili su se u Garmisch-Partenkirchenu, a trijumf je ostvario Ryoyu Kobayashi u nevjerovatnoj završnici.

Prva serija je donijela dosta izjednačenih skokova, vjetar nije igrao neku veliku ulogu, a onda su nam u finišu Kobayashi i Eisenibchler ponudil i spektakl. Prvo je Kobayashi letio do 143.0 metra, a zatim Eisenbichler do 141.0 metra, a veličina skakaonice je 142.0 metra.

U drugoj seriji bilo je dosta takmičara koji su popravili svoj rezultat kao recimo Halvor Egner Granerud koji je na kraju završio na osmoj poziciji , a prvu seriju nije bio ni u TOP 20. Constantin Schmid je recimo imao veliki podbačaj, završio je na 20. poziciji što je bilo deset pozicija slabije nego u prvoj seriji.

Finiš je donio pravu dramu, a Kobayashi je za samo 0.2 poena bio bolji od Markusa Eisenibchlera koji je u drugoj seriji imao skok od 143.5 metara. Podijum u Garmishu kompletirao je sjajni Lovro Kos iz Slovenije kojem je to bio prvi podijum u karijeri.

Nakon dvije stanice Turneje, Kobayashi je ubjedljivi lider sa 13 bodova prednosti ispred Lindvika i 18 bodova ispred Kosa, a Turneja seli u Austriju.

Kompletne rezultate iz Garmischa pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi