Nakon turbulencija, Novogodišnja turneja ulazi u finiš: Kobayashi ide po historiju!
FOTO: EPA

Takmičenje u Bischoshofenu

Nakon turbulencija, Novogodišnja turneja ulazi u finiš: Kobayashi ide po historiju!

H. Zilić

Ovosezonska Novogodišnja turneja u skijaškim skokovima večeras u Bischoshofenu ulazi u svoj finiš.

Bilo je dosta turbulencija u 70. izdanju. Takmičenje u Innsbrucku je otkazano zbog vjetra, pa je prebačeno u Bischoshofen, gdje je jučer trijumfovao Ryoyu Kobayashi.

Japanac je tako došao do trećeg trijumfa u ovosezonskoj Turneji ima priliku večeras da postane prvi takmičar u historiji koji bi Turneju osvojio dva puta sa "Grand slamom", dakle do "Zlatnog orla" bi stigao dva puta sa po četiri trijumfa na skakaonicama.

Kobayashija večeras samo čudo može zaustaviti gledajući njegovu formu. Ima trenutno 18 bodova više od Marius< Lindvika i dva solidna skoka donose mu trijumf.

Bit će velike borbe za treće mjesto na Turneji u ukupnom poretku obzirom da su Granerud, Eisenbichler i Geiger u četiri boda razlike.

Dakle 70. izdanje Novogodišnje turneje u ski-skokovima ponudilo je turbulencija zbog Innbrucka, ali i pokazalo da je Ryoyu Kobayashi u ovom trenutku takmičar sa najboljom formom u posljednje tri sezone kada su u pitanju ključni skokovi.

Bit će borbe i za plasman u TOP 10 na Turneji, tako da večeras u Bischoshofenu neće izostati uzbuđenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi