Otkazani slalomi u Leviju
Foto: EPA

Zbog visokih temperatura

Otkazani slalomi u Leviju

A. Beganović

Prvi slalom za skijaše i skijačice u novoj sezoni Svjetskog kupa je otkazan zbog visokih temperatura.

Prvi slalomi za skijaše i skijašice trebali su se održati 14. i 15. novembra u finskom Leviju, ali na žalost ljubitelja skijanja zbog loših vremenskih uslova isti su otkazani.

"U Leviju imamo najsavremenije sisteme za pravljenje umjetnog snijega, i iskusnu ekipu. Da su nam vremenski uslovi dozvolili da pripremimo stazu u Leviju, to bismo i učinili. Međutim, vrijeme nam to ove godine nije dozvolilo", između ostalog je izjavio glavni sekretar organizacijskog odbora trka Svjetskog kupa u Leviju, Jane Pelkonen.

"Doista cijenimo trud organizacijskog odbora u Leviju i njihovu želju da se trke održe. Na žalost, zbog nedostatka snijega ne bi bilo pošteno prema sportistima, navijačima pa čak i skijalištu da se trke održe u lošim uslovima", dodao je Atle Skaardal, šef trka za skijaše i skijašice u Svjetskom kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije