Parisu nova pobjeda u Bormiju, Shiffrin popravila stvari u Semmeringu
Dominantan vikend Dominika Parisa, a Shiffrin samo do kraja treba potvrditi sjajnu formu za Veliki kristalni globus (Foto: EPA)

Trijumfi Italijana i Amerikanke

Parisu nova pobjeda u Bormiju, Shiffrin popravila stvari u Semmeringu

M. Šljivak

Dominik Paris pobjedniik je Super G-ja koji se danas vozio u italijanskom Bormiju.

Nakon što je jučer bio najbrži u spustu, italijanski skijaš je danas ostvario novu pobjedu na domaćem terenu, a prvo mjesto je osvojio vremenom 1:29.95.

Samo stotinku sporiji od njega bio je Matthias Mayer, dok se na pobjedničkom postolju našao i norvežanin Aleksander Aamodt Kilde (+0.46).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Marcel Hirscher je skupio 620 bodova, a iza njega je velika gužva, pa tako slijede Max Franz sa 409 bodova, te čak osam skijaša koji su skupili izmeđi 321 i 392 boda.

Žene su danas vozile slalom u austrijskom Semmeringu, a novi trijumf je ostvarila Amerikanka Mikaela Shiffrin.

Mikaela je jučer podbacila u drugoj vožni veleslaloma što je iskoristila Slovakinja Petra Vlhova. Ipak, danas je Shiffrin odradila dvije jako dobre vožnje, sačuvala je prednost iz prve i slavila je sa ukupnim vremenom 1:42.99.

Iza sebe je američka skijašica ostavila Vlhovu (+0.29), te Wendy Holdener iz Švicarske (+0.38).

Shiffrin je prešla cifru od 1000 bodova današnjim trijumfom i sada je na ukupno 1034 boda, a iza nje je Vlhova sa 568 i Ragnhild Mowinckel sa 396.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi