Spremite se za nastavak "Ledene staze": Nakon Jamajke u Peking nam stiže novi "egzotični" bob tim

Ostvarili kvalifikacionu normu za Zimske olimpijske igre

Spremite se za nastavak "Ledene staze": Nakon Jamajke u Peking nam stiže novi "egzotični" bob tim

H. Zilić

Igre u Pekingu će biti posebne što se tiče i bob takmičenja.

Nakon Jamajke učešće je potvrdila i još jedna država sa Kariba, a riječ je o Trinidadu i Tobagu.

Ova otočna država će imati bob dvosjed u Pekingu, a činit će ga Axel Brown i Andre Marcano, a trener tima je Mikel Thomas.

Trinidad i Tobago se tako nakon 20 godina i Olimpijade u Salt Lakeu vraća na bob staze, a Peking su izborili obaranjem kvalifikacione norme.

Priča o bob timu sa Jamajke i kultni film "Ledena staza (Cool Runnings)" u narednim godinama dao je veliki motiv "egzotičnim" državama da se pojavljuju na ledenim olimpijskim stazama, pa je tako pored Jamajke Trinidad i Tobago oformio bob tim, gdje ovaj sport postaje sve popularniji.

Iako nemaju led i snijeg pomenute države imaju sjajne atletičare sprintere čija snaga i brzina dosta pomažu na startu bob utrke.

Pored Jamajke i Trinidada i Tobaga u narednim godinama na ledenim olimpijskim stazama mogli bi gledati i bob tim sa Barbadosa, što bi bio šlag na tortu ove nevjerovatne sportske priče.

Top Komentari

adonii
Pa jell realno??Zamisli mi nemamo nikog da nas zastupa aa uslove imamo, sto se tice snijega.. ;p
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi