Drama na Planici, gledaoci i treneri u šoku: Austrijanac izgubio ravnotežu na zaletištu

Moglo je doći do teškog pada

Drama na Planici, gledaoci i treneri u šoku: Austrijanac izgubio ravnotežu na zaletištu

H. Zilić

Na Planici je sve spremno za završnicu Svjetskog kupa u ski-letovima.

Održane su trening serije, a na jednoj od pomenutih moglo je doći do velike nesreće, gledaoci i treneri su ostali u šoku.

Naime, austrijski takmičar Jan Hoerl se spustio na zaletištu i pred sami kraj mosta izgubio je ravnotežu, izgubio brzinu, što je moglo imati velike posljedice.

Na sreću Hoerl se uspio ispraviti i odraziti, ali let je bio sam 97,5 metara što je također bilo opasno jer je doskočio na uzvišenje ispred mosta na letaonici gdje gledamo letove i do 250 metara.

Na svu sreću Hoerl je prošao bez pada, ali vjerovatno će ovaj trenutak ostaviti malo posljedica i straha prilikom narednih letova na slovenskoj Velikanki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi