Kobayashi bez ijedne pobjede osvojio turneju Četiri skakaonice

Treća titula za Japanca

Kobayashi bez ijedne pobjede osvojio turneju Četiri skakaonice

E. Škorić

Japanac Ryōyū Kobayashi stigao je do naslova najboljeg na novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice iako nije ostvario nijednu pobjedu.

Kobayashi je četiri puta završio drugi na četiri etape turneje, ali to se ispostavilo dovoljnim da bude prvak.

On je na kraju osvojio 1145,2 poena, a drugo mjesto pripalo je Nijemcu Andreasu Wellingeru sa 1120,7.

Japanski skakač je u Bischhofshofenu osvojio drugo mjesto sa skokovima od 137 i 139 metara i to iza Stefana Krafta iz Austrije.

Japanac je treći put osvojio Novogodišnju turneju, a prethodno je slavio 2019. i 2022. godine.

Kobayashi je postao peti skijaš skakač s barem tri osvojene Novogodišnje turneje nakon Jannea Ahonena (5), Jensa Weissfloga (4), Helmuta Recknagela (3), Bjorna Wirkkole (3) i Kamila Stocha (3).

Postao je takođe i prvi koji je Novogodišnju turneju osvojio bez ijedne pobjede nakon legendarnog Jannea Ahonena iz sezone 1998/99.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi