Sjajni Kubacki slavio i drugi put u Titisee-Neustadtu

Odlično izdanje Poljaka

Sjajni Kubacki slavio i drugi put u Titisee-Neustadtu

A. Čaušević

Dawid Kubacki je nastavio sa vrhunskom skokovima. Poljak je pobijedio i na drugom takmičenju u skijaša skakača u Titisee-Neustadtu.

Kubacki je do druge pobjede u dva dana na istoj skakaonici stigao sa 0.3 boda ispred Japanca Ryoyua Kobayashija, dok je podijum kompletirao Slovenac Timi Zajc.

Poljaku je današnja pobjeda bila tek četvrta u karijeri, a treć u posljdnjih 13 dana jer je osvjio i novogodišnju turneju "četiri skakaonice" nakoj trijumfa u Bischofshofenu.

Do današnje pobjede stigao je skokovima od 143,0 i 133,5 metara što mu je donijelo 283.3 bodova. Kobayashi je do 283 boda došao zahvaljujući skokovima od 147,0 i 134,0 metara.

U generalnom poretku vodeći je Karl Geiger sa 886 bodova, drugolasirani Stefan Kraf ima 803, dok je Kobayashi na trećem mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi