Ski kup Srebrna lisica ove godine organizira porodični Veseli Veleslaom

Ski kup Srebrna lisica ove godine organizira porodični Veseli Veleslaom

Sponzorski tekst

14 izdanje Ski kupa "Srebrna lisica" bit će održan naredni vikend na Bjelašnici, u okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza BiH.

“Srebrna lisica" je već dobila poziciju regionalnog takmičenja i samim tim gostovanje stranih takmičara ne izostaje pa je tako prethodnih godina bilo skijaša iz Srbije, Hrvatske i drugih zemalja regiona.

Kup "Srebrna lisica" je jako važan za razvoj i promociju alpskog skijanja u BiH jer omogućava mladim skijašima stjecanje takmičarskog iskustva te doprinosi njihovom daljem skijaškom razvoju. Također, ovo takmičenje doprinosi promociji Bjelašnice kao skijališta i kao atraktivne turističke destinacije.

Ove godine će učestvovati preko 300  takmičara iz BiH koji će se takmičiti u disciplinama veleslalom i slalom. Kategorije takmičara su djevojčice i dječaci u dobi od šest do 16 godina.

Ove godine otvaramo kup Srebrena lisica na veselo, revijalnom utrkom paralelnog veleslaloma za roditelje i djecu u sljedećim kategorijama: 1. Slovo A - oba takmičara voze slovo A 2. Slovo Z - napredna tehnika za oba takmičara 3. Slovo P - profi kategorija za bivše i sadašnje takmičare Prijave do subote, 29.01.2022. - 12h: [email protected] (molimo naznačiti ime i prezime takmičara i kategoriju) Kotizacije 20 KM će se uplaćivati na dan utrke u 16:30 u Benetonu. Radujemo se porodičnom druženju! 

Opis nije dostupan.

A početak takmičarskog dijela počinje u nedjedju u 8:30 sati sa disciplinom veleslalom, a nastavak je u ponedjeljak u 9h sa disciplinom slalom, dok će se proglašenje pobjednika takmičenja odvijati isti dan u ciljnom prostoru.

Dobro nam došli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi