Kraft briljirao, Kobayashi se vraća, Kasai upisao još jedan skok
FOTO: EPA

Drugi dan takmičenja u Sapporu

Kraft briljirao, Kobayashi se vraća, Kasai upisao još jedan skok

H. Zilić

Završen je drugi takmičarski dan u Sapporu u okviru Svjetskog kupa u skijaškim skokovima, a trijumf je odnio sjajni Austrijanac Stefan Kraft.

Kraft je imao svoj dan i sa dva fneomenalna skoka od 139 i 135.5 metara odnio pobjedu s ukupnim zbirom bodova od 283.5.

Do drugog mjesta došao je Halvor Egner Granerud iz Norveške sa 277.9 bodova i tako je nastavio konstantu u vrhu ove sezone.

Ryoyu Kobayashi je dokazao da jučerašnji trijumf nije bio samo trenutni sjaj i Japanac se vraća u prepoznatljivu formu.

Kobayashi je danas takmičenje okončao na trećoj poziciji sa 276.1 osvojenim bodom, prvenstveno zahvaljujući skoku u drugoj seriji od 137.5 metara.

Dawid Kubacki vodeći u poretku Svjetskog kupa završio je kao četvrtoplasirani.

Oglasi

Slovenac Anže Lanišek podbacio je danas i nije se plasirao u drugu seriju među 30 najboljih.

U TOP 10 današnje takmičenje završili su još Tschofenig, Fettner, Wellinger, Stoch, Zyla i Žak Mogel koji je iznenađujuće bio najbolji Slovenac danas.

Kompletne rezultate iz Sappora pogledajte OVDJE.

Ovome dodajmo da je u kvalifikacijama nastupio i 50-godišnji Noriaki Kasai, ali kao i jučer nije se uspio kvalifikovati za glavnu seriju među 50 najboljih.

Ipak sama činjenica da se čovjek sa 50 godina vratio na zaletišta je trenutak za pamćenje u svijetu sporta ne samo u skijaškim skokovima.

Takmičari u nedjelju u 2 sata iza ponoći po centralnoevropskom vremenu imaju i treće pojedinačno takmičenje u Sapporu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi