Poljacima zabranjen nastup u Oberstdorfu
Foto - EPA

Zbog pozitivnog slučaja koronavirusa

Poljacima zabranjen nastup u Oberstdorfu

M. Šljivak

Reprezentacija Poljske neće moći da učestvuje na takmičenju Novogodišnje turneje četiri skakaonice u Obertsdorfu.

Skakač iz ove zemlje Klemens Muranka imao je pozitivan rezultat na posljednjem testiranju, a kako su svi članovi tima bili u kontaktu sa njim, Poljacima je zabranjen nastup u Oberstdorfu.

Tako pobjednik turnere iz prošle godine Dawid Kubacki neće moći da odbrani titulu, jer i kada bi se vratili u takmičenje, Poljaci ne bi imali šanse za pobjedu.

Njihov povratak u takmičenje će naravno ovisiti o rezultatima testiranja koji će se obaviti u narednim danima.

Novogodišnja turneja počinje sutra u Oberstdorfu, a zatim 31. decembra slijedi takmičenje u Garmisch Partenkirchenu. Austrijski dio turneje kao i uvijek održava se u Innsbrucku (3. januar) i Bishofschofenu (6.januar).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi