Domen Prevc oduševio Slovence: Izveo je skok koji su dugo čekali

Sjajan nastup u Sapporu

Domen Prevc oduševio Slovence: Izveo je skok koji su dugo čekali

H. Zilić

U japanskom Sapporu završeno je drugo individualno takmičenje ovaj vikend u okviru Svjetskog kupa u ski-skokovima, a najviše razloga za slavlje imali su Slovenci.

Do trijumfa je došao Domen Prevc sa zbirom od 273.6 bodova, a posebno je sjajan bio u drugoj seriji gdje je skočio 139.5 metara i tako nakon duge pauze izveo skok vrijedan trijumfa.

Do drugog mjesta došao je Ryoyou Kobayashi koji je profitirao danas, u borbi za prvo mjesto u Svjetskom kupu, jer je Stefan Kraft završio na četvrtoj poziciji, a Andreas Welllinger je podbacio i završio je na 16. mjestu.

Odličnu formu ptovrdio je Norvežanin Kristoffer Eriksen Sundal i stigao do trećeg mjesta. Nakon Willingena ovo je za njega bio drugi podijum u sezoni, ali i karijeri.

Slovenija je imala odličan dan. Pored pobjede Domena Prevca, njegov brat peter Prevc je bio osmoplasirani, dok je Lovro Kos završio na devetom mejstu, tako da su imali trojicu skakača u TOP 10.

U centru pažnje bio je i 51-godišnji Noriaki Kasai koji je i drugi dan takmičenja prošao kvalifikacije, ali jutros je ostao bez bodov,a zauzeo je 43. mjesto sa skokom od 107.5 metara.

Oglasi

Kompletne rezultate iz Sappora pogledajte OVDJE.

Najbolje skijaše skakače sad aočekuje vikend u ski-letovima, naredne subote nedjelje su u njemačkom Oberstdorfu.

Nakon Obesrstdorfa ide skandinavska turneja u martu, a redom će se takmičiti u Lahtiju, Oslu, Trondheimu i Vikersundu.

Krajem marta je završnica sezone na Planici kao što smo to već navikli prethodnih sezona.

Vodeći u poretku Svjetskog kupa je Stefan Kraft sa 1386 osvojenih bodova, Ryoyu Kobayashi je skupio 1181, Andreas Wellinger ima 1102, tako da nas do kraja očekuje dosta borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi