Otkazan slalom na Sljemenu
FOTO: EPA

Vrijeme nije išlo na ruku

Otkazan slalom na Sljemenu

H. Zilić

Zagreb se našao u problemima na startu 2022. godine.

Utrka slaloma na Sljemenu u okviru Svjetskog kupa otkazana je danas i po drugi put.

Slalomaši su jučer trebali vozii utrku, ali je pomjerena za danas zbog toplog vremena koji nije omogućio da se staza pripremi na najbolji mogući način.

Snijeg je jutros padao na Sljemenu, bili su zimski uslovi, ali jučerašnja jugovina je napravila ogroman problem, pa je danas i zvanično otkazano takmičenje nakon što se spustilo 19 skijaša.

SKijašice su u utorak vozile svoju utrku slaloma koja nije baš bila u dobrim uslovima, ali tada toplo vrijeme nije još imalo jak uticaj na stazu Crveni spust.

FIS sada ima zadatak da pronađe zamjensku utrku za zagrebački slalom koji je prvi put otkazan u 14 godina koliko se održava muška utrka, odnosno u 17 godina koliko se na Sljemenu takmiče najbolje slalomašice svijeta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi