Drama u Cortini: Gut-Behrami svjetska prvakinja u veleslalomu
FOTO: EPA

Sjajna utrka

Drama u Cortini: Gut-Behrami svjetska prvakinja u veleslalomu

H. Zilić

Švicarska skijašica Lara Gut-Behrami stigla je do drugog zlata na Svjetskom prvenstvu u Cortini.

Gut-Behrami je slavila u veleslalomu s vremenom 2:30.66, što je za samo dvije stotinke bilo brže od srebrene Amerikanke Mikaele Shiffrin.

Bronzu je osvojila Austrijanka Katharina Liensberger, koja je za pobjednicom zaostala devet stotinki, što govori da smo u Cortini vidjeli nevjerovatnu dramu.

Alice Robinson sa Novog Zelanda zauzela je četvrto mjesto i ostala bez medalje, dok je tragičarka američka senzacija Nina O Brien, koja je nakon drugog mjesta u prvoj vožnji napravila grešku u drugoj i završila utrku na desetoj pozciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi