Flury slavila, Muzaferija ostala bez bodova: Spust u Val d'Isereu obilježio težak pad Kanađanke
FOTO: EPA

Svjetski kup u alpskom skijanju

Flury slavila, Muzaferija ostala bez bodova: Spust u Val d'Isereu obilježio težak pad Kanađanke

H. Zilić

Najbolje skijašice svijeta vozile su drugi spust u novoj sezoni Svjetskog kupa, domaćin je bio francuski zimski centar Val d'Isere.

Nažalost utrku je obilježio težak pad u ciljinoj ravnini Stefanie Fleckenstein (26) iz Kanade koja je vrištala od bolova i cijela situacija je izgledala jako neugodno.

Utrka je bila i prekinuta pola sata, a na kraju je do trijumfa došla Švicarka Jasmine Flury u vremenu 1:43.47.

Do podijuma su došle Joana Haehlen koja je tako kompletirala dvostruku pobjedu Šivcarske, ona je na drugom mjestu imala vrijeme 1:43.69, a do trećeg mjesta došla je Cornelia Huetter iz Austrije (1:43.71)

Bez podijuma je ostala najbolja spustašica današnjice Sofia Goggia završivši utrku na četvrtoj poziciji u vremenu 1:43.91, dok je Slovenka Ilka Štuhec bila petoplasirana (1:44.20.)

U Val D'Isereu danas je nastupila i naša najbolja skijašica Elveidna Muzaferija i odskijala jednu od lošijih utrka u posljednje vrijeme.

Elvedina je završila na 47. poziciji od ukupno 48 skijašica koje su zavrile utrku i imala vrijeme 1:48.11.

Tako je Elvedina ostala bez bodova danas, a sutra već najbolje skijašice voze Superveleslalom na istoj stazi.

Kompletne rezultata današnjeg spusta iz Val D'Iserea pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi