Horor u Francuskoj: Kanadska skijašica izgubila ravnotežu, krik zbog bolova ledio krv u žilama

Gledalište utihnulo

Horor u Francuskoj: Kanadska skijašica izgubila ravnotežu, krik zbog bolova ledio krv u žilama

H. Zilić

U toku je spust za skijašice u francusom Val D'Isereu u okviru Svjetskog kupa, a utrka je bila prekinuta pola sata zbog stravične povrede kanadske skijašice Stefanie Fleckenstein (26).

Kanađanka je u cilj u izgubila ravnotežu na skijama i žestoko pala, nakon čega se čuo horor krik u ciljnoj ravnini. Sve desilo nakon posljednje kapije gdje je izgubila idealnu putanju u cilju.

Svi u gledalištu su utihnuli, dok je kanadska skijašica u bolovima ležala u ciljnoj ravnini.

Brzo su redari i doktorska služba pritekli u pomoć i Fleckenstein je prevezena u najbližu bolnicu.

Prema prvim informacijama nastaradli su ligamenti koljena, a sumnja se i na prelom zgloba, tako da 26-godišnju Stefanie očekuje duga pauza i oporavak. Kanadski tim će u toku dana izaći u javnost sa više informacija o stepenu povrede.

Oglasi

Zaista trenutak koji je izgledao užasno i teško je bilo za gledati.

Pogotovo je težak bio krik mlade skijašice koja je u bolovima nažalost završila utrku u kojoj je lider prije prekida bila Jasmine Flury iz Švicarske. Krik je ledio krv u žilama, čak i oficijelni spiker u cilju je ostao bez teksta.

Fleckenstein će unatoč padu imati zabilježeno vrijeme jer je prošla kroz cilj, a trenutno je na 25. mjestu u vremenu 1:45.41.

Na današnjoj utrci nastupa i naša Elvedina Muzaferija, a obzirom da je utrka prekidana do kraja je ostalo još 20 skijašica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi