Strašan pad slovenske skijašice i teška povreda zbog koje je sezona za nju završila

Izgubila kontrolu na stazi

Strašan pad slovenske skijašice i teška povreda zbog koje je sezona za nju završila

S. Pašalić

U Crans Montani se danas vozio spust za skijašice u okviru Svjetskog kupa.

Italijanska skijašica Sofia Goggia je stigla do prve pobjede u spustu u ovoj godini sa vremenom 1:29,77. Druga je bila Joana Haehlen sa 0,36 sekundi zaostatka dok je treće mjesto osvojila Lara Gut sa 0,45 sekundi zaostatka.

Ipak utrku je obilježio pad najbolje slovenske skijašice i dvostruke svjetske prvakinje u spustu Ilke Štuhec. Slovenska skijašica je na sredini staze izgubila kontrolu i završila u zaštitinoj ogradi, ali se ipak pridigla i spustila do cilja.

Međutim ona je nakon toga osjetila je bolove u oba koljena te je otišla na pregled u bolnicu, a pregledom je utvrđeno da joj je u lijevom koljenu pukao zadnji križni ligament, a u desnom je natukla kost. Slovenka će zbog ovih ozljeda propustiti ostatak sezone iako je bila treća u poretku za Mali kristalni globus u spustu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi