Sezona stigla do kraja: Poznati osvajači Velikog kristalnog globusa
FOTO: EPA

Svjetski kup u alpskom skijanju

Sezona stigla do kraja: Poznati osvajači Velikog kristalnog globusa

H. Zilić

Sezona Svjetskog kupa u alpskom skijanju bliži se kraju.

Ostale su još tehničke discipline u obje konkurencije, dakle po jedna utrka veleslaloma i slaloma na završnici u Courchevelu, a već su otklonjene najbitnije dileme.

Amerikanka Mikaela Shiffrin osvajačica je Velikog kristalnog globusa za ovu sezonu i sjajnim prvim i drugim mjestom u spustu i superveleslalomu u Courchevelu, Petru Vlhovu je ostavila bez šansi pred tehničke discipline.

Za Shifrinovu je ovo četvrit Veliki globus nakon dvije sezone pauze, a prethodno su najbolje u Svjetskom kupu bile Federica Brignone i Petra Vlhova.

U konkurenciji skijaša Veliki globus je osvojio Švicarac Marco Odermatt koji je imao sjajnu sezonu i veći dio iste proveo je na ldierskoj poziciji i došao do najvećeg rezultata u karijeri.

Za vikend će se kompletirati i osvajači Malih kristalnih globusa po disciplinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi