Tina Maze ne treba za brine budućnost, njena firma ima ogromne prihode

Slovenka uspješna i nakon skijaške karijere

Tina Maze ne treba za brine budućnost, njena firma ima ogromne prihode

E. Škorić

Slovenska skijašica Tina Maze povukla se 2017. godine, ali već godinama uspješno se snalazi u poslovnom svijetu.

Maze, najbolja slovenska sportašica svih vremena, barem kada govorimo o zimskim sportovima, jednako uspješna je i u poslu kojim se bavi već tri godine.

Prema javno dostupnim podacima, od osnivanja firme 2006. godine, zabilježila je gotovo 2,7 miliona eura neto dobiti, ali sasvim je jasno da posljednjih godina i nakon završetka sportske karijere raste znatno sporije.

Samo prošle godine, primjerice, zabilježila je 120 hiljada eura prihoda, od čega 10 hiljada eura dobiti, što je znatno manje nego u 2015. godini, koje su uslijedile nakon nezaboravnih Olimpijskih igara u Sočiju.

Ona je tamo bila dva puta zlatna, a očito su ti uspjesi bili vrlo poznati u poslovnom svijetu, jer je sljedeće godine zabilježila dobit od 743 hiljade eura.

Promo

Top Komentari

bahlje
...i koja je djelatnost firme ? Proizvodnja malina , respiratora ili nešto treće ...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi