Tina Maze očekuje bolje rezultate u nastavku sezone

Tina Maze očekuje bolje rezultate u nastavku sezone

Prošlosezonska najbolja svjetska skijašica Tina Maze ovu sezonu nije počela na najbolji način. U prvih 13 utrka Svjetskog kupa samo se tri puta plasirala na postolje, ali Slovenka se nada da bolje vrijeme dolazi. 

Svjetska rekorderka po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni trećim mjestom u veleslalomu u St. Moritzu prošlog vikenda najavila je kako polako ulazi u pravu formu i da su pred njom bolji dani. 

"Ovo je rezultat koji mi je zaista trebao. Nastup u St. Moritzu je pokazao da se mogu nadati boljim danima i da mogu skijati mnogo bolje nego u prethodnim utrkama", rekla je Tina Maze. 

"Nemam isti osjećaj kao prošle sezone. Imam premalo samopuzdanja, moram više vjerovatu u sebe, davati sto posto od sebe, a do sada to nije bio slučaj. Ova sezona je potpuno drugačija u odnosnu na prošlu", istakla je Mazeova. 

Ipak, 30-godišnja slovenska šampionka vjeruje kako će doći bolji rezultati, a najbolje mjesto i vrijeme za to svakako su Olimpijske igre u Sočiju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.