Klizačice KK "Ice Group" odlične na Sarajevo Openu

Obogatile riznicu medalja

Klizačice KK "Ice Group" odlične na Sarajevo Openu

Haris Zilić

Odlične rezultat su postigle klizačica KK “Ice Group” na međunarodnom takmičenju u umjetničkom klizanju Sarajevo Open 2024. i državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Takmičarke klizačkog kluba “Ice Group” iz Sarajeva ostvarile su izuzetan uspjeh na upravo završenom međunarodnom takmičenju u umjetničkom klizanju “Sarajevo Open 2024” koje je održano u KSC Skenderija u periodu od 14 – 17. februara, i na kojem je učešće uzelo preko 100 takmičara, najviše iz zemalja regiona: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Hrvatske.

Od devet klizačica kluba “Ice Group”, koje su nastupile na ovom takmičenju, njih osam je svojim nastupima popravilo svoje najbolje lične rezultate, a najuspješnije su bile Ada Korić, Sara Mujčić, i Atina Aleksandra Smirnov, koje su u svojim kategorijama zauzele druga mjesta i osvojile srebrne medalje, dok je Liv Candler u svojoj kategoriji osvojila treće mjesto i zasluženu bronzanu medalju.

Pomenuto takmičenje istovremeno je bodovano i kao državno prvenstvo BiH u umjetničkom klizanju za sezonu 2023 – 2024. Sve predstavnice kluba na državnom takmičenju okitile su se medaljama u svojim kategorijama. Hena Uzunović je u kategoriji juniorki osvojila bronzanu medalju, u kategoriji Advanced Novice Eva Sužnjević osvojila je zlatnu a Ayla Kadribašić srebrnu medalju.

U kategoriji Intermediate Novice Liv Candler izborila je prvo mjesto i osvojila zlatnu medalju. U kategoriji Basic Novice Ada Korić osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju, dok se Sara Mujčić okitila srebrnom medaljom.

Konačno, u kategoriji Cubs, takmičarke ovog kluba zauzele su sva tri mjesta na podijumu – Atina Aleksandra Smirnov osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju, Đula Šuta srebrnu, a Naja Maksić okitila se bronzanom medaljom.

Uz sve navedene uspjehe, KK “Ice Group” na ovom takmičenju osvojio je i titulu klupskog prvaka BiH za sezonu 2023/24, te je u posjed do sljedećeg državnog prvenstva dobio i prelazni pehar prvenstva.

Pripreme takmičarki za ostatak sezone nastavljaju se bez predaha, a sljedeće takmičenje očekuje ih na Bledu, Slovenija, već početkom marta tekuće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi