Shiffrin i Sarrazin najbolje iskoristili božićnu pauzu
FOTO: EPA

Svjetski kup u alpskom skijanju

Shiffrin i Sarrazin najbolje iskoristili božićnu pauzu

H. Zilić

Nakon božićne pauze nastavljen je Svjetski kup u skijanju u obje konkurencije. Skijašice su danas vozile veleslalom u austrijskom Lienzu, a skijaši spust u italijanskom Bormiu.

Najbolji odgovor na božićne pauze imali su Mikaela Shiffrin i Cyrpien Sarazin.

Shiffrinova je slavila u velslalomu danas, a nakon dvije vožnje u cilju je imala vrijeme 2:05.98.

Drugoplasirana je bila Federica Brignone iz Italije u vremenu 2:06.36, a podijum je kompletirala Šveđanka Sara Hector s vremenom 1:06.43.

Odlična je danas bila hrvatska tinejdžerka Zrinka Ljutić koja ove sezone iz utrke u utrku veleslaoma sve sigurnije i bolje izgleda, a danas je završila na desetoj poziciji.

Kompletne rezultate iz Lienza pogledajte OVDJE.

Oglasi

Sarrazin iznenadio konkurenciju

Francuski skijaš Cyprien Sarrazin pomalo je iznenadio konkurenciju u spustu koji se vozio na legendarnoj olimpijskoj stazi u Bormiu.

Sarrzin je slavio u vremeu 1:50.73, a iza sebe je ostavio Švicarca Marca Odermatta (+0.09) i kanađanina Camerona Alexandrea (+1.23.).

[]https://sportsport.ba/zimski-sportovi/franziska-gristch-trener-veza-izbacivanje/465057[/]

Od skijaša iz regije odličan je u današnjem spusti bio MIha Hrobat iz Slovenije zauzveđi 11. mjesto.

Komplete rezultate spusta pogledajte OVDJE.

Najbolje skijašice svijeta sutra u Lienzu voze slalom, a skijaši u Bormiu superveleslalom, a nakon toga ide novogodišnja pauza do 6. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi