Ludnica pod reflektorima Madonne di Campiglio: Schwarz slavio u slalomu za skijaške sladokusce
FOTO: EPA

Sjajna utrka

Ludnica pod reflektorima Madonne di Campiglio: Schwarz slavio u slalomu za skijaške sladokusce

H. Zilić

Najbolji skjaši svijeta vozili su večeras jednu od najatraktivnijih utrka u sezoni, a riječ je bilo o noćnom slalomu u italijanskoj Madonni di Campiglio.

Vidjeli smo još jednu sjajnu utrku pod reflektorima ovog italijanskog zimskog centra, a na kraju je slavio Marco Schwarz iz Austrije.

Schwarz je nakon dvije vožnje imao vrijeme 1:40.51, a drugoplasirani je bio Clement Noel iz Francuske (1:40.76).

Podijum u Madonni di Cmapiglio kompletirao je Dave Ryding iz Velike Britanije koji je nakon dvije vožnje imao vrijeme 1:40.90.

Koliko je utrka bila uzbudljiva govori podatak da je prvih 12 skijaša završilo unutar sekudne zaostatka, tako je recimo na 12. mjestu utrku završio Fabro Gsttrein iz Austrije sa 95 stotinki zaostatka za pobjednikom (+0.95).

Oglasi

Hrvatska nije imala sreće večeras kada su u pitanju njeni skijaši

Istok Rodeš je jedini stigao do bodova osvojivši 26 mjesto i tako je skupio prvih pet bodova u sezoni. Filip Zubčić je diskvalifikovan ud rugoj vožnji nakon jedne greške, a nakon prve bio je na sjajnoj osmoj pozociji, dok je Samuel Kolega prvu vožnju završio na 31. poziciji i jedna stotinka mu je nedostajala da uđe u borbu za bodove.

Kompletne rezultate iz Madonne di Campiglio pogledajte OVDJE.

Do kraja 2023. godine, skijaši u Bormiju voze superveleslalom i spust 28. i 29. decembra i time će završiti kalendarsku godinu, ali i još jednu italijansku turneju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi