Djevojka od skandala: Ljubila trenera pa stigle žestoke sankcije, moguća i promjena reprezentacije

Nije prvi put da je u centru pažnje

Djevojka od skandala: Ljubila trenera pa stigle žestoke sankcije, moguća i promjena reprezentacije

H. Zilić

U toku su uzbuđenja u zimskim sportovima, sezona se zakuhava, a skandal ja zadesio žensku skijašku reprezentaciju Austrije koja je godinama u vrhu Svjetskog kupa, poznato je da je u Austriji skijanje skoro pa nacionalni sport.

Franziska Gritsch (26) nije više članica austrijske reprezentacije nakon ljubavne afere sa trenerom Florianom Stenggom.

Austrijski skijaš i savez je odlučio da i Gritsch i Stengg budu izbačeni iz reprezentacije zbog narušavanja pravilnika i postavlja se pitanje kako će sada nastupati u Svjetskom kupu?

Gritsch će trenirati odvojeno sa Stenggom, mogu nastupati pod zastavom Austrije, ali kao odvojeni od tima što je znatno skuplja opcija, međutim ima opcija da pomenuta skijašica promijeni i državu za koju će nastupati.

Oglasi

Poznato je da u skijanju često vidimo da skijaši i skijašice vremenom odluče da nastupaju za druge reprezentacije.

Obzirom da treniraju odvojeno i da su isključeni iz reprezentacije Girtsch sa svojim trenerom može izabrati drugu reprezentaciju, a navodno je zainteresovani kandidat Lihtenštajn koji je Austriji u komšiluku.

Pomenuta skijašica redovno osvaja bodove u Svjetskom kupu i skija više disciplina.

U tekućoj sezoni Franziska Gritsch je osvojila 94 boda, 14 u slalomu i 80 u veleslalomu.

Nije prvi put da je u centru skandala, Franziska je odbila da se vakciniše protiv koronavirusa pa je bila izbačena iz austrijskog tima za Olimpijske igre u Pekingu koje je izborila nastupila u Svjetskom kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi