Vonn najbolja i u superkombinaciji
Trojka sa postolja u Val d'Isereu

Amerikanka vratila vodstvo

Vonn najbolja i u superkombinaciji

M. Maksimović

Skijašice su danas odradile prvu superkombinaciju sezone u Val d'Isereu,a pobjedu je ostvarila Lindsey Vonn.Druga je bila Austrijanka Elisabeth Goergl, a treća njena zemljakinja Nicole Hosp.

Vonn, inače braniteljica naslova ukupne pobjednice Svjetskog kupa, je bila najbrža nakon super-G-ja, a nakon druge vožnje, odnosno slaloma, zadržala je solidnu prednost pred najbližim pratiteljicama. Tako je Goergl zaostala 46 stotinki sekunde, a Hosp 69 stotinki.

Vonn je superveleslalom odradila u vremenu 1:18.66, Daniela Merighetti je zaostajala 20 stotinki, Nicole Hosp 30, od ostalih skijašica koje su nešto mogle napraviti u slalomu, Maria Riesch bila je 16. nakon superveleslaloma sa zaostatkom od 1.62, Tina Maze je bila deseta (+1.02). U skraćenom slalomu Austrijanke su došle na svoje, Elisabeth Goergl, Nicole Hosp, Anna Fenninger, ali su imale prevelik zaostatak iz prve vožnje,pa je Goergl ostala kratka 46 stotinki, Hosp 69.

Lindsey Vonn jučer je slavila u spustu, a današnja pobjeda joj je treća ovosezonska i 36. ukupno u karijeri. Vonn je ujedno pretekla Mariju Riesch na prvom mjestu ukupnog poretka Svjetskoga kupa s tri boda prednosti.

Rezultati superkombinacije:
1.Lindsey Vonn (SAD) 2:07.80
2.Elisabeth Görgl (Aut) +0.46
3.Nicole Hosp (Aut) +0.69
4.Anna Fenninger (Aut) +0.77
5.Maria Riesch (Nje) +1.25
6.Michaela Kirchgasser (Aut) +1.44
7.Daniela Merighetti (Ita) +1.45
8.Tina Maze (Slo) +1.55
9.Johanna Schnarf (Ita) +1.80
10.Margaret Altacher (Aut) +1.97

Ukupni poredak u SK:
1.Lindsey Vonn (SAD) 581
2.Maria Riesch (Nje) 578
3.Elisabeth Görgl (Aut) 366

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.