Worley u odabranom društvu

Nova zlatna medalja za Francuskinju

Worley u odabranom društvu

Francuskinja Tessa Worley osvojila je zlato u veleslalomu na SP u St. Mortizu, ostavivši iza sebe vodeću u generalnom poretku Svjetskog kupa, Amerikanku Mikaelu Shiffrin, i Sofiju Goggia iz Italiije.

Worley je na taj način došla do drugog najsjajnijeg odličja na svjetskim prvenstvima u veleslalomu i smjestila se u odrabrano društvo.

Prije francuske skijašice samo su Anja Parson, Deborah Compagnoni, Marielle Goitschel i Vreni Schneider uspjele da sakupe dva zlata u ovoj disciplini.

Takođe, Worley je danas došla do četvrte titule na svjetskim prvenstvima te se izjednačila sa Emile Allias na trećem mjestu najuspješnijih francuskih skijaša na svjetskim prvenstvima.

Ispred nje za sada su Marielle Goitschel sa sedam titula i Jean-Claude Killy, koji u svojim vitrinama ima šest zlata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi