Zatvoren 14. Evropski omladinski olimpijski festival
Foto: Screenshot

Ceremonijom u Istočnom Sarajevu

Zatvoren 14. Evropski omladinski olimpijski festival

Teme:

Evropski omladinski olimpijski festival otvoren je prošle nedjelje na stadionu Koševo, a svečanom ceremonijom je večeras zatvoren ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu.

Svečanost je počela koncertom grupe Van Gogh, da bi se potom prešlo na dodjele medalja najboljim učesnicima. Okupljenima su se obratili i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Nenad Vuković.

Inače, najuspješniji su bili mladi sportisti iz Norveške koji su osvojili čak šest zlatnih medalja, uz jednu srebrenu i pet bronzanih. Ukupno 12 medalja je osvojila i Švicarska - pet zlatnih, pet srebrenih i dvije bronzane. Treći su bili Francuzi sa 11 odličja (četiri zlata).

Na 14. EYOF-u se takmičilo ukupno 911 sportista uzrasta od 14 do 18 godina iz 46 zemalja Evrope. Od 46 zemalja, njih 21 je osvojila barem jedno odličje.

Na sarajevskim sportskim borilištima u prethodnim danima su se mogla gledati takmičenja u osam sportova.

Inače, našu zemlju je na EYOF-u predstavljalo 29 sportista i njihovih trenera. Bh. sportisti su se takmičili u alpskom skijanju, skijaškom trčanju, biatlonu, snowboardu i brzom klizanju. Nažalost, nijedan naš sportista nije došao do medalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi