Poznata startna lista za alpsku kombinaciju: Velika prilika se otvara Elvedini Muzaferiji
FOTO: EPA

Može ostvsriti historijski plasman za Bosnu i Hercegovinu

Poznata startna lista za alpsku kombinaciju: Velika prilika se otvara Elvedini Muzaferiji

H. Zilić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija sutra će imati posljednji nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Elvedina će nastupiti alpskoj kombinaciji koja se sastoji od spusta i jedne slalomske utrke.

Spust je na rasporedu u 3:30 po centralnoevropskom vremenu, a slalom u sedam sati.

Izašla je startna lista za sutrašnju kombinaciju i Elvedina će imati veliku priliku da ostvari najbolji plasman u historiji Bosne i Hercegovine na Zimskim olimpijskim igrama.

Na startnoj listi je 26 skijašica, a naša Elvedina ima startni broj 21. i uz dobar spust i kvaliteta slalom Elvedina ima ogromnu šansu da bude među 20, čak možda i među 15 skijašica u konačnom proetku alplske kombinacije na Zimskim olimpijskim igrama što bi bio ogroman rezultat.

Od favoritkinja za medalje izdvajaju se Mikaela Shiffrin, Michele Gisin, Wendy Heoldener i Federica Brignone, a svoju šansu će kroz dobar slalom tražiti Katharina Huber i Roni Remme.

Startnu listu za alpsku kombinaciju pogledajte OVDJE.

Top Komentari

King_Kenny
...ogroman rezultat nam je da bude 20.???...jad i cemer od sportista,nije ni cudo da se komsije sprdaju sa nama...fakat smo najnetalentovanija sportska nacija na svijetu...
2 7
Mowzilla
Sretno
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti