Uprava Gradine omladincima zabranila korištenje stadiona

Omladinci se bore za vrh, ali uprava nema sluha

Uprava Gradine omladincima zabranila korištenje stadiona

M. Šljivak

Da u Gradini i nije najbolje stanje u ovoj sezoni pokazuju rezultati koji su daleko od onoga što njihovi navijači očekuju. Nakon tri sezone uspona i najvećih uspjeha u historiji ovog tima, klub su preuzeli novi ljudi i od tada su kola krenula niz brdo.

Ljubitelji fudbala u Srebreniku su nezadovoljni radom uprave, koju čine pojedinci koji se po njihovim riječima ne razumiju u fudbal i smatradju da  dok su oni tu mjesta za napredak nema.

Da bi stvari postale još gore danas se pobrinula uprava Gradine i tako ušla u sukob te izazvala veliku ljutnju kod navijača i igrača. Naime, kadeti i juniori Srebreničana danas su trebali odigrati svoje utakmice sa Proleterom iz Teslića i tako ostati u borbi za titulu u Prvoj Omladinskoj ligi Sjever, u konkurenciji sa ekipama Budućnosti i Slobode. 

Par godina unazad u ukupnom poretku Omladinske lige, Gradina iz Srebrenika je ostvarivala velike uspjehe i kao lider završavala ligu. Međutim, danas im pojedinci iz uprave to nisu omogućili. Igrače je na stadionu dočekala informacija kako je predsjednik zabranio odigravanje utakmice radi čuvanja terena. Tako su ove utakmice registrovane službenim rezultatom u korist gostiju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sve ovo prelilo je čašu kod igrača ovog kluba koji su se odmah pobunili, te zajedno sa navijačima traže smjene onih koji su odgovorni za ova dešavanja.

Jedno je sigurno, Gradinu u nastavku očekuju jedni od težih dana u historiji kluba. Srebreničani se nadaju da će pojedinci imati obraza i napustiti klub, te svoje mjesto prepustiti onima koji su svoj posao prije njih obavljali na najbolji mogući način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije