Šef struke Mettalleghea za SportSport.ba

Bašić: Ozbiljan smo klub i to smo pokazali protiv Čelika

D. Kurbegović

Nogometaši ekipe Mettalleghe iz Jajca, koji se takmiče u Prvoj ligi FBiH danas su na Bilinom polju minimalno poraženi rezultatom 1:0 od domaćeg Čelika, ali su na kraju utakmice dobili aplauz zeničke publike za odličnu igru danas u Zenici.

Šef struke kluba iz Jajca, mladi stručnjak Nermin Bašić nakon utakmice govorio je o samoj utakmici, pripremama i ambicijama kluba u narednoj sezoni.

"Kada je u pitanju današnja utakmica, rezultat danas nije bio bitan. Odigrali smo dobru utakmicu, igrali smo od noge do noge, imali smo i nekoliko prilika, ali nismo uspjeli ugroziti Adilovića. Djelovali smo kompaktno i ozbiljno na terenu, te smo u svim dijelovima igre bili raspoloženi. Ja sam baš zadovoljan kako su danas momci odigrali utakmicu, posebno kada je u pitanju trkački dio", kaže Bašić.

Tri sedmice su do početka prvenstva, igrački kadar je kompletiran jer klub djeluje ozbiljno.

"Mi nastojimo da s prvim danom priprema kompletiramo igrački kadar, djelujemo kao ozbiljan klub, doveli smo sve što nam je trebalo ,tako da nećemo dovoditi nove igrače. Zadovoljan sam igračkim kadrom, tako da sada ostaje uigravanje i taj tehnički i trkački dio priprema. Bilo je zaista danas lijepo igrati ovdje na Bilinom polju sjajan stadion i naravno protivnik, a mi smo pokazali dobru igru tako da mogu biti zadovoljan", kaže mladi stručnjak i bivši trener Travnika.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mettalleghe je jedan od favorita za visok plasman u narednoj sezoni Prve lige FBiH.

"Nama je drago, od kada je klub ušao u ovaj rang takmičenja svi nas smatraju favoritima za ulazak u najviši rang, ali mi imamo sopstvenih problema, a to je infrastruktura što grad mora da riješi. Kada bi ušli u Premijer ligu mi ne možemo igrati na svome stadionu, ali mi se ne trebao opterećivati tim stvarima, mi želimo igrati dobar i kvalitetan nogomet, a vjerujem da u tome i uspijevamo", kazao je za SportSport.ba Nermin Bašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.