Bleacher: Ovo Baleu može napraviti samo nekoliko igrača

Pohvale na račun Bešića stižu sa svih strana

Bleacher: Ovo Baleu može napraviti samo nekoliko igrača

Muhamed Bešić ponovo je top tema domaćih ali i brojnih inostranih medija nakon utakmice Bosne i Hercegovine.

Mladi fudbaler Evertona izrastao je u pravu zvijezdu počev od partija na Mundijalu pa do danas. U većini utakmica kojih je odigrao za naš nacionalni tim bio je, ako ne najbolji, onda jedan od najboljih pojedinaca u redovima Zmajeva. 

Tako je bilo i sinoć protiv Velsa, na utakmici u kojoj je ponovo imao izuzetno težak zadatak. Čuvao je Garetha Balea, a ako neko sumnja u Velšaninove kvalitete, neka se prisjeti načina na koji je postigao gol jednoj Barceloni.

Sinoć je popularni Mume napravio potez utakmice fantastičnim startom kojim je Baleu vješto oduzeo loptu, baš u maniru vrhunskih defanzivnaca. Niko na to nije ostao imun, pa ni brojni inostrani mediji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Britanski Bleacher Report navodi da nema mnogo fudbalera na svijetu koji bi mogli tako dobro zaustaviti brzonogog Balea, a mi se potpuno slažemo sa njima. Bešić je Balea prekinuo u punom sprintu i tako još jednom pokazao koliki je talenat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.