Borovac: Pobjeda Bosne je zaslužena

1. liga FBiH

Borovac: Pobjeda Bosne je zaslužena

M. Maksimović

Iako je Damir Borovac stidljivo najavljivao pohod na bod ili bodove u Visokom, Čapljina se opržila na otvaranju sezone, te upisala poraz od objektivno kvalitetnijeg protivnika. Borovac nije bio zdovoljan izdanjem na otvaranju sezone, uz opasku da se u narednim mečevima može i mora mnogo bolje.

“Dvije greške koštale su nas dva pogotka. Drugi pogodak odlučio je meč, a njemu su u dobroj mjeri kumovali i arbitri. Pomoćni je signalizirao ofsajd i time zaustavio našu odbranu, dok je glavni dao signal protivničkom igraču da ofsajda nema, uputivši ga ka našem golu”, rekao je Borovac, konstatujući da je Čapljina u određenim periodima meča imala više od igre.

“Imali smo nakon rano primljenog gola nekoliko povoljnih situacija u kojima smo trebali poentirati i izjednačiti, međutim nismo uspjeli. Bosna je bila bolji protivnik, zasluženo je pobijedila, ali je pod velikim znakom pitanja jesmo li u Visokom oštećeni”, dodao je Borovac.

U narednom kolu Čapljina će ugostiti Zvijezdu. Borovac najavljuje pohod na još jedan trijumf, uz konstataciju da Čapljince u ovom meču ne zanima ništa osim pobjede.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi