Crnkić: Sarajevo mi već nedostaje

Opravdao povjerenje

Crnkić: Sarajevo mi već nedostaje

A. Beganović

Fudbalski klub Sarajevo prvi dio premijerligaške sezone okočao je na 2. mjestu sa zaostatkom od četiri boda za vodećim Zrinjskim.

Bordo tim nije na najbolji način otvorio sezonu, a nakon serije loših rezultata došlo je i do promjene trenera. Umjesto Almira Hurtića za šefa stručnog štaba imenovan je Mehmed Janjoš što se pokazala kao izvrstan potez čelnika kluba.

Janjošev dolazak prijao je i Nerminu Crnkiću, fudbaleru koji je početkom sezone stigao u Sarajevo i opravdao je povjerenje čelnika kluba.

"Kada sve sagledamo, možemo biti zadovoljni polusezonom iza nas. Imali smo sjajan niz na kraju polusezone i u jako dobroj atmosferi dočekujemo zimsku pauzu. Istina, bilo je padova u toku polusezone, ali smo na kraju igrali jako dobro, uspostavili naš stil igre i bilježili dobre rezultate. Imati ćemo priliku u naredne četiri utakmice, koje se igraju u regularnom dijelu lige da napravimo sebi izvrsnu poziciju pred početak Lige za prvaka", istakao je Crnkić.

“Saradnja sa stručnim štabom je odlična. Sjajno radimo na treningu i samo pohvale sa te strane. Mislim da smo pronašli kako Sarajevo treba igrati i drago mi je što su naši navijači prepoznali borbenu igru na terenu. Osjećam se jako lijepo u Sarajevu i sretan sam u klubu. Sve ide kako treba i nadam se da ćemo i u nastavku sezone u novoj godini obradovati naše navijače", dodao je ofanzivni fudbaler Sarajeva.

Fudbaleri Sarajeva su na zasluženom odmoru, a Crnkić je istakao da s velikim nestrpljenjem očekuje prozivku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Prije svega pauzu ću iskoristiti kako bi se odmorio, ali neću zapostaviti i svoju formu. Ubrzo nas očekuje prozivka i vjerujte, bez obzira na veliki broj utakmica i napore, već mi nedostaje Sarajevo", zaključio je Crnkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi