SportSport.ba izabrao pet najljepših golova 16. kola

Pet najljepših golova

SportSport.ba izabrao pet najljepših golova 16. kola

S. Bošković

Jučer je kompletirano 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na šest odigranih susreta postignuto je 20 golova. 

Najviše golova viđeno je na Koševu gdje je Sarajevo rezultatom 4:3 savladalo Mladost iz Doboja kod Kaknja. Šest golova viđeno je na Tušnju gdje su Sloboda i Zrinjski u derbiju kola remizirali rezultatom 3:3. Tri gola postignuta su na Otoci i pobjedi Krupe nad Olimpic rezultatom 3:0, a Željezničar je s 2:0 slavio u Vitezu kod Viteza. Na dva susreta viđen je jedan gol. Radnik je na domaćem terenu bio bolji od Metalleghea, a identičnim rezultatom je Široki Brijeg na Pecari savladao Čelik. 

Ovo kolo je pored velikog broja golova na premijerligaškim terenima ponudilo i nekoliko prekrasnih golova i akcija. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


5. Marko Obradović (Radnik Bijeljina-Metalleghe 1:0)

Marko Obradović je sjajnim golom donio pobjedu svom timu. Oslobodio se jednog čuvara, a nakon toga s 15 metara šutirao kraj još jednog gostujućeg fudbalera i pogodio donji lijev kut gola gostiju iz Jajca. 



4. Nermin Crnkić (Sarajevo-Mladost Doboj Kakanj 4:3)

Crnkić je na oko 30 metara od gola Mladosti presjekao jedan pas i sam se sjurio prema gostujućem golu. Između tri igrača gostiju je izgradio poziciju za šut i sjajno pogodio ispod prečke.



3. Amer Bekić (Sarajevo-Mladost Doboj Kakanj 4:3) 

Duljević je napravio nevjerovatan prodor kroz odbranu Mladosti. Osvojio je loptu na desnoj strani, okrenuo dva fudbalera Mladosti i samo gurnuo loptu za Bekića koji nije imao težak posao da zatrese mrežu gostiju. 




2. Sulejman Krpić (Sloboda-Zrinjski 3:3)

Sulejman Krpić donio je Slobodi veliki bod protiv Zrinjskog na Tušnju. Lopta je nakon slobodnog udarca pronašla Krpića koji nevjerovatno pogađa glavom sa 11 metara. Ovaj gol ujedno je i bio deseti gol Krpića ove sezone. 



1. Oliver Petrak (Sloboda-Zrinjski 3:3)

Stojkić je vratio loptu Petraku koji je natrčavao iz drugog plana i bez razmišljanja šutirao prema golu Pirića. Domaći golman nije imao šanse da odbrani projektil fudbalera Zrinjskog. 



Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije