Džeko: Kada biraš reprezentaciju, dopustiš da te vodi srce

"Niko sretniji od mene da je Ibra izabrao BiH"

Džeko: Kada biraš reprezentaciju, dopustiš da te vodi srce

Edmir Škorić

Posljednjih se dana digla velika prašina oko "Švicaraca" Izeta Hajrovića i Harisa Seferovića, koji su obećavali nastupe za BiH, a na kraju se odazvali švicarskom selektoru Ottmaru Hitzfeldu.

Najprije je Džeko putem Twitter profila napisao "Luliću kapa dole. To je pravi Bosanac, a ovi "švicarci" neka idu što dalje od svetinje."

 

Napisavši "Švicarci", Džeko je naravno aludirao na starijeg Hajrovića i Seferovića, s kojima je zajedno s Emirom Spahićem osobno razgovarao. Navodno su obojica obećali igrati za bh. reprezentaciju, a na kraju su se odazvali švicarskom selketoru, zanemarivši poziv u Ljubljanju, gdje su se trebali upoznati s igračima naše selekcije, stručnim štabom i administracijom NSBiH.

 

Hajrović nije ostao dužan Džeki, pa je za švicarske medije izjavio: "Šteta što je Zlatan Ibrahimović odabrao Švedsku umjesto BiH. Tada bi Ibra igrao za BiH, a Džeke ne bi bilo nigdje. Ibra je za klasu bolji od njega."

 

Novi odgovor Džeke stiže danas putem njegovog službenog saopštenja, a napadač Manchester Cityja kaže da "ne mogu da se ne otmem utisku, kako su Hajrović i Seferović iskoristili interesovanje BiH za njih, kako bi primorali Hitzfelda da ih pozove u A tim, jer slučajno ili ne, poziv švicarskog selektora za njih uslijedio ej u onom trenutku kada se za njih počeo interesovati NSBiH."

 

"Uz to, poređenje sa Zlatanom Ibrahimovićem nije na mjestu, s obzirom na to da niko od mene ne bi bio sretniji kada bi u bh. selekciji igrao jedan Ibrahimović. BiH bi sa njim bila jača i svaki igrač njegovih kvaliteta je dobrodošao u BiH, jer nas interesuje rezultat. Moja želja je da BiH pobjeđuje i svoje kvalitete podređujem svojoj zemlji, a sve zbog toga jer mi je BiH u srcu. Kada biraš klub, onda biraš gdje bi ti bilo isplatnije igrati, jer igraš za novac, ali kada je u pitanju reprezentacija, onda dopustiš da te vodi srce, kao što je vodilo Spahića, Pjanića, Lulića, Mujdžu, Begovića, pa i Izetovog brata Seada Hajrovića, koji je birao srcem i izabrao Bosnu i Hercegovinu. Svi pobrojani su mogli izabrati druge reprezentacije, ali slušali su svoje srce i sada su tu gdje jesu", dalje piše u saopćenju na službenoj stranici Džeke, koji je još poručio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Seferović i Hajrović su se možda uplašili konkurencije u BiH, jer mi iz dana u dan rastemo. Sada, obojici želim mnogo sreće u Švicarskoj i što se mene tiče, ova priča je za završena. Obojici smo više puta željeli dobrodošlicu, razgovarali smo s njima, a oni su nam obećali dolazak, da bi se u posljednji čas predomislili. To dovoljno govori o cijeloj situaciji. Neka im je sa srećom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.