Fajić raskida ugovor sa rumunskom Craiovom

Vraća li se u BiH?

Fajić raskida ugovor sa rumunskom Craiovom

Bosanskohercegovački napadač Nusmir Fajić (30) u narednim danima će postati slobodan igrač.

Fajić se trenutno vodi kao igrač Craiove, ali spletom okolnosti u rumunskom prvoligašu se nije naigrao i na lično insistiranje će dobiti raskid ugovora.

Očito je Fajiću teško palo to što nije bio prva opcija u Craiovi, koja je prošlu sezonu završila na petoj poziciji, posebno jer je stigao sa etiketom pojačanja nakon sjajne sezone koju je prethodno imao u Kini.

Nije nemoguće da iskusnog Fajića ponovo gledamo na bh. terenima. Kroz razgovor nam je kazao kako su sve opcije otvorene, no prioritet je svakako ostanak u inostranstvu gdje 'fudbalski hljeb' zarađuje već godinama. 

Golgeterske manire u našoj zemlji Fajić je pokazao još u sezoni 2011/2012. kada je kao igrač Travnika bio drugi strijelac BHT Premijer lige BiH, a godinu kasnije uspjeh je ostvario i u Sloveniji, gdje je proglašen najboljim napadačem tamošnje lige.

Kroz karijeru je, između ostalog, nosio dresove Mure, Maribora, Dinama iz Minska, Xinjiang Tianshan Leoparda...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije